5.11.09

Isterie

Romania e isterica. Pe bune. E isterica cu gripa porcina, e isterica cu guvernul, e isterica pentru ca nu sunt bani, e isterica din cauza campaniei electorale, s.a.m.d.
Unele isterii sunt relativ justificate, ca cea referitoare la gripa porcina. Cel putin eu ii gasesc o justificare. Chiar daca boala nu e prea grava, se raspandeste usor si daca o ai trebuie sa te izolezi. Daca se imbolnavesc multi, multi vor sta acasa si treaba nu va merge inainte, treaba care si asa e deficitara. Asta ar putea fi o problema.
Isteria cu guvernul nu o inteleg, si nici pe cea cu alegerile. Astea n-ar trebui sa afecteze oamenii de rand, pentru ca, dupa cum am mai spus, parerea mea e ca indiferent cine e in guvern sau cine e presedinte, pentru oamenii normali e acelasi cacat. Scuzati expresia, dar nu se schimba chiar nimic in viata mea sau a ta daca e Basescu sau Geoana, daca e Udrea sau oricine altcineva...
Isteria legata de bani o inteleg perfect insa. Omul trebuie sa traiasca.. cel putin teoretic. Ca mai marii tarii nu impartasesc convingerea mea ca oamenii trebuie sa mai si traiasca, sa mai si manance, sa se mai si imbrace, sa-si mai si plateasca intretinerea, nu numai sa voteze.. pai de asta nu ma indoiesc deloc. Pentru ei important esti doar cand trebuie sa te prosteasca sa mergi sa votezi, sa le asiguri lor traiul, in rest... duca-se naibii fraierii astia, nu?
In fine, ultima isterie e cu vaccinul. Vorbeam si cu mama si ea e de-a dreptul panicata de efectele acestui vaccin anti gripa porcina. Care cica ar fi facut ca sa ne decimeze... daca nu a reusit boala, poate iese cu vaccinul. Nu stiu daca e chiar asa, dar pe net circula niste informatii cel putin alarmante. Nu stiu daca sa fiu speriata sau nu, daca sa ma vaccinez sau nu, daca sa accept sa fie vaccinata fiica-mea la scoala... Dar sa zicem ca ma hotarasc ca nu vreau sa fie vaccinata. Daca e obligatoriu si nu pot refuza si pe urma copilul se simte rau, ce fac?
Si uite asa se mai adauga o isterie si un stres la viata mea deja suficient de stresata.
Privind lucrurile din acest punct de vedere, ajung la concluzia biblica "fericiti cei saraci cu duhul" si la concluzia americana "ignorance is bliss". Cu cat stii mai putin, cu atat ai mai putine incertitudini, cu atat iti faci mai putine probleme si iti pui mai putine intrebari retorice, si deci esti mult mai fericit.
Ignorance is bliss, as vrea sa nu mai fiu bombardata cu tot felul de informatii, mai mult sau mai putin folositoare, si, cateodata, mai mult sau mai putin adevarate.

0 comentarii: