8.1.10

Post de inceput de an

Am o lene in oase de nici nu stiu cum sa explic. Totusi, partea buna e ca am inceput anul bine la lucru, adica fara multe lucrari de facut, fara urgente si alte cacaturi din astea stresante. Si in plus am inceput miercuri, iar acum e vineri si iar e weekend. Deci da, imi plac saptamanile care tin numai trei zile.
Postul asta nu are un scop in sine. Practic n-am de comunicat mai nimic. Doar "la multi ani" si "bine ne-am regasit si anul asta, sper sa fie mai bun ca cel trecut (desi pentru mine anul trecut a fost buuun, asta nu ma impiedica sa vreau unul si mai bun anul asta).
Chestia cea mai faina la inceput de an e ca am un pic de entuziasm din ala tamp, naiv. Entuziasm de genul "anul asta o sa fiu mai buna, o sa tin cura de slabire, o sa fumez mai putin si n-o sa ma mai cert cu nimeni. De anul asta voi fi o persoana mai buna pe plan personal si profesional". Cam la 5 secunde dupa ce acest gand imi traverseaza neuronul ma apuca rasul. Haida de... asa am zis si anul trecut, si ce daca? Tot la fel am fost, de ce s-ar schimba ceva anul asta?
Si chiar asa e, nu se schimba nimic, iar daca se schimba, e pur intamplator si eu n-am avut nimic de a face cu schimbarea respectiva. Dar e frumos sa-ti imaginezi ca te-ai putea schimba, ca printr-un efort de vointa ai putea deveni o persona mai buna si mai frumoasa.
Cred ca genul asta de ganduri ne alimenteaza cu energia necesara traiului de zi cu zi. Te uiti in jur si totul e gri, personele sunt rele, totul sau aprope toul merge prost, dar idealismul gandurilor tale te face sa treci peste, sa vezi roz si acolo unde nu e si sa mai apuci si ziua de maine cu mintea cat de cat intreaga. Cel putin la mine cred ca asa functioneaza.
In fine, la muti ani deci si sa ne auzim cu bine si anul asta!

0 comentarii: