31.7.09

Ultima zi de lucru.

Da oameni buni, e ultima zi de lucru. De azi de la ora 16.00 voi fi oficial in concediu. Imi fac bagajul si duminica dimineata pe la 4.00 plec la mare. La Marea Neagra. Nu sunt o patrioata, n-am fost niciodata, din contra... urasc aproape tarisoara asta, dar daca tot imi e dat sa traiesc in ea si nu pot pleca din diverse motive, apai atunci sa ma bucur de putinele chestii faine pe care le ofera. Cum ar fi Marea Neagra. Mie imi place la noi la mare. Chiar daca unii spun ca e mizerie, ca e plin de manelisti... Ce-mi pasa mie? Unde am mai fost eu era frumos, nu erau nici manele, nici manelisti, si mizeria nu era mai mare decat la greci sau la bulgari. Asa ca merg la noi la mare. Si cu ocazia asta o fericesc si pe Udrea (desi ea n-are nici cea mai vaga idee ca eu o fericesc... desigur, hehe). Saracuta... macar eu sa-i ofer o oaza de bucurie in acesta perioada neagra pentru Domnia Sa... (mai, sper ca se intelege ca-s ironica, nu?).
Dar sa o lasam pe Udrea si sa revenim la concediul meu. Drumul o sa fie un calvar pentru mine. Sunt o fire stresata si fricoasa. Mi-e frica de mor de accidente rutiere. Mi-am pierdut un membru al familiei acum doi ani intr-un accident de masina, iar un altrul este grav bolnav pe viata in urma aceluiasi accident. O gramada de vieti au fost intoarse pe dos din cauza acelui accident. Un accident nu afecteaza doar participantii la el, are implicatii mult mai profunde in vietile multor persoane din familia restransa si largita a acelor participanti. Stiu asta din proprie experienta. O experienta amara, pe care as fi preferat sa nu o dobandesc.
Oricum, ziceam ca drumul va fi un cosmar pentru ca in Romania se circula cu greu, exista tot felul de soferi de genul... "am carnet de 2 luni dar sunt taticul strazilor si merg cu 200 la ora ca asa vrea muschii mei" sau de genul "am Porche si e pacat sa tin fiara legata de gard, hai sa o forjez sa vad ce poate". Dupa parerea mea acesti indivizi sunt un pericol public. Ca tu mergi linistit cu masina plina de bagaje si oameni (copii), pe banda ta, cu viteza legala si te trezesti ca vine Gigi duru' asta si da in tine pentru ca nu mai putea controla masina la 200 le ora... si te face zob, pe tine si pe toti ai tai.... Mi-e frica, va spun sincer. Cred ca o sa bat matanii cand o sa ma vad ajunsa cu bine, desi nu-s genul credincios. Si pe urma la fel la intoarcere.
Stiu ce ar putea spune unii... de ce nu mergi cu trenul.. ca-i mai sigur. Asa e, daca ar fi dupa mine as lua trenul fara sa clipesc. Dar sotiorul meu nu vrea cu trenul, in plus avem cu noi pe bunicul care a ramas cu probleme de la accidentul de care pomeneam mai sus, si pentru el ar fi aproape imposibil sa se urce si sa stea in tren atata timp... Asa ca...
Oricum... ideea e ca plec la mare. Iuhuu. Ma bucur, pe bune. Marea e cea mai buna destinatie de vacanta, dupa parerea mea. Am fost la munte anul trecut. N-a fost rau, dar nu se compara cu marea...
Sper sa fie vreme buna, sper sa ma distrez cat mai bine, sa ma si relaxez (ca am nevoie), sper sa fie totul ok si pe drum. Speranta moare ultima. Iar eu o resucutez si cand da coltu', asa ca eu cred ca va fi totul excelent.
Nu cred ca o sa pot posta ceva in luna august, asa ca ... ne vedem in septembrie.
Concediu placut!
Hai PAAAAAAAAAAAAAA!

30.7.09

Bancul zilei

Preşedintele a promis că în curând drumurile noastre vor fi tot aşa cum sunt în Germania. În acest scop în Germania au fost trimise primele două sute de buldozere.

Haha (ras amar, de om care peste doua zile pleaca sa strabata tara cu masina....).

29.7.09

Playlist

Tu ce ai in playlist azi?
Eu am: Dio, Nek, Koop, Satriani, Nickelback, Tenacious D.
Stiu, stiu... de ce Nek... De aia! Imi place, hehe.

Hehehehe! Buna asta!

"Breast Success este un supliment pe baza de plante realizat pentru femeile care sunt interesate sa obtina o marire, o imbunatatire a formei sau a fermitatii sanilor. Breast Success ofera o solutie nechirurgicala la marirea naturala a sanilor. Este special creat din peste treisprezece plante unice.

Formula Breast Success a fost creata ca sa ofere o alternativa femeilor care cauta sa-si imbunatateasca frumusetea naturala. Obtineti increderea de care aveti nevoie si atentia pe care o meritati."

Asta am citit mai inainte. Pune cineva botu'?

Cica pastilele astea sunt pe piata de 6 ani. Cum de nu am auzit de ele pana acum? Cum de nu exista numai femei cu sanii cat casa? Pentru ca e clar ca daca era adevarat, am fi folosit si noi, nu? Mitul binecunoscut ca barbatilor le plac sanii mari nu a scapat niciuneia dintre noi. Asadar, de sase ani incoace (apropo de sase... de cate ori aud"sase" imi spun in gand... ".... cai frumosi", stiti chestia? hehehehe) putea toata Romania, inclusiv Andreea Marin, sa aiba sani XXL. Dar nu, nu e cazul. Deci... de ce? Pai simplu, pentru ca nu functioneaza? Exact!

Hai pa!

Vai!

Tocmai am citit un articol in Cancan (online) unde ne explicau ce si cum a facut "zana" Andreea Marin la Nisa. Si ne aratau si poze cu dansa in sanii goi si cu fundul gol.
Asa, si? Toate femeile au sani si fund. Ai lui Andreea Marin sunt exact la fel. Nu-s mai smecheri in nici un fel. Unde e senzationalul in chestia asta? Ma astup cand citesc chestii din astea, pe bune. Cine ma pune sa ma uit in asemenea publicatii? Nu stiu, probabil sunt masochista.
Hai pa.

Fantana arteziana sau...


... cum sa arunci banii pe apa sambetei. Banii mei si ai tai, adica banii bugetului local.

„Am pus accent în această vară pe locurile de joacă pentru copii, de altfel foarte importante pentru reşiţeni, şi ne orientăm spre fântâni arteziene cu surse de lumină pentru a-i impresiona pe concitadinii noştri şi pe timpul nopţii." - Mihai Stepanescu, primarul Resitei.

Ok, foarte frumos si bine ca a amenajat locurile de joaca pentru copii. Copiilor le place sa se joace si nu aveau unde. E inutil sa spun ca oricum sunt prea putine locuri de joaca si copiii sunt tot mai multi (chiar asa.. am o dilema: cum de citesc mereu ca sporul natural al judetului e negativ - adica mai putine nasteri decat decese - cand nu poti sa pui piciorul afara din casa fara sa calci vreo 3 copii... in fine), dar e un inceput. Sper eu ca e un inceput si ca se vor mai amenaja si alte locuri de joaca. Pana aici totul ok. Dar care e faza cu fantanile arteziene? De ce ar trebui sa fie una la fiecare intersectie? As prefera semafoare, asfalt pe strada, parcari... in loc de fantani arteziene. Chiar nu mai e nimic de facut in orasul asta si s-a ajuns in situatia in care primarul sta la el in birou si se gandeste pe ce se dea bani de la buget (in perioada asta de criza acuta....) si ideea salvatoare e "plantarea" de fantani arteziene?
Cica o face ca sa impresioneze cetatenii. Ha! Nu stiu altii cum sunt, dar eu m-as simti mai impresionata de cu totul alte investitii, unele, cum spuneam si ieri, care sa sporeasca gradul de civilizatie al orasului.
Dar se pare ca ce cred eu ... noi... nu prea conteaza pentru primari. Boala cu fantana arteziana are deja dimensunea unei epidemii. La inceput a fost Caransebesul, pe urma am aflat ca si la Bucuresti se "poarta" fantana la fiecare colt de strada (macar de era cu apa potabila....) iar acum vad ca si la Resita a ajuns "moda" fantanilor. Probabil ca exemplul va fi urmat si de alti primari, la fel de "intreprinzatori" dar total lipsiti de simtul realitatii.
Oameni buni... e ca in proverbul ala : chelului, tichie de margaritar. Chiar asa? Si pe urma se mai intreaba cineva de ce absenteismul la vot e din ce in ce mai ridicat? Pai de ce sa mergi la vot? Ca sa-ti spui speranta din nou in cineva si pe urma sa constati ca e la fel ca si ceilalti de dinaintea lui. Pentru ca asta e, politicienii sunt toti la fel, si nu numai in Romania. Asa sunt croiti peste tot in lume, din ceea ce constat eu. Cred ca au o mutatie genetica sau ceva asemenator care ii impinge la fapte ciudate si care cu siguranta nu sunt pe intelesul meu.
Hai pa... si ne intalnim la ora 16.00 la "fantana"... (zambet stramb si nedumerit).

28.7.09

Si m-am inscris pe....

... toateblogurile.ro. Acu', odata ajunsa acolo am vazut o chestie care se numeste "post-it" unde ne intreba ce am face prima data (primele 3 chestii pe care le-am face) daca am fi primari pentru o zi in orasul nostru. Am vrut sa intru acolo... dar am primit bine-cunoscutul si mult-uratul

The page cannot be found.

Io-te, cam asta as face eu... as face sa nu mai existe mesajul asta. Adica de ce o gramada au putut sa raspunda si eu nu? Vreau si eu!!
Pacat ca nu tine de primarie... hehe.

Deci, revenind la ce as face daca as fi primar... hummm... grea tema. Habar n-am.... vezi? Cred ca de aia nu-s primar, nu ca l-as suspecta pe primarul meu, sau oricare altul, ca s-au bagat in chestia asta cu primaria pentru ca stiu/vor sa faca ceva pentru altii. In fine... Lasand polemica, sa vedem... ce as vrea sa fac eu pentru Resita?

1. (nici o idee.. e posibil asa ceva?) Asadar... Primul lucru as.... hummm.... Parcari? Da, dar unde?
2. Asfaltari.
3. Politisti din 2 in 2 metri care sa dea pedepse drastice (pe loc, cu bata din dotare) oricui incalca regulile de circulatie si orice alta lege si regulament.

Poate era mai bine ca prima chestie sa fi fost un set de reguli, si mai apoi politistii care sa vegheze (activ) la respectarea lor.
Deci e clar... nu sunt buna de primar. Promit sa nu ma fac primar niciodata!
Hai pa!

UPDATE

M-am uitat ce au scris altii la chestia cu primar pentru o zi. Mai sa fie! Toata lumea vrea parcari si politisti. Si sa ucida cainii. Eu n-am probleme cu cainii. Dar ce ciudat ca toti vrem parcari si politisti... De fapt nu e ciudat deloc. Vrem civilizatie, asta e. Mai stam o tura si pe urma ne uitam daca am ajuns in civilizatie.... Sau mai stam 10 ture... sau mai multe. Poate copiii nostri... In fine. Gata.



Marti

Dar de ce toata lumea spune ca martea e o zi nasola, cu trei cesuri rele? Martea asta e minunata. Sunt la birou. Aerul conditionat functioneaza (nu chiar cum ar trebui, dar nici nu se moare de cald). Nu am NIMIC de lucru. Si in plus, mai sunt 4 zile pana plec in concediu. Sunt bine dispusa, de-a dreptul euforica. Ce poate merge prost? Nimic, chiar nimic! Ah da, ar mai fi o chestie faina: am primit de la o colega o bratara. O avea pe mana iar eu am spus "Ce frumoasa e bratara ta, e minunata". Iar ea a spus "Ia-o tu!". Si-a dat-o jos si mi-a dat-o mie. Deci... minunat! Am si o bratara noua si frumoasa. Repet: ce poate merge prost? NIMIC!
Patru zile... cred ca incep sa-mi fac bagajul...
Hai pa!

23.7.09

Noua.

9 zile pana plec in concediu... iuhuuu!
Hai pa!

22.7.09

O sa fiu bogata! Cum sa nu....

Te vei imbogati peste 3 ani?
Vei inota in bani - la propriu


Felicitari, peste fix 3 ani vei fi atat de bogata, incat te vei scalda in bani. Vei fi coplesita de bogatie si lux, iar viata ta se va schimba complet. In fiecare zi, o limuzina te va astepta in fata viitoarei tale vile, realizata cu o arhitectura in stil Gaudi, iar fiecare an va fi plin de calatorii care mai de care mai exotice pe taramuri de vis. Iti vei cumpara vile in Japonia, Mauritius, Malaezia, Goa si insulele Seychelles, unde iti vei duce toti prietenii, care de altfel iti vor ramane recunoscatori pe viata.




... dar de ce peste 3 ani? As vrea acum, daca se poate. Ah, nu se poate... Atunci bine.
Hai pa.

AMR 10.

Au mai ramas 10 zile pana plec in concediu. 10. Zece. Doar zece...
De ce pare a fi o vesnicie?
Cel putin aerul conditionat din birou a fost reparat. Macar atat.
Zece. Uf.
Hai pa.

17.7.09

Vineri de cosmar cu tipul de la BCR

S-a stricat aerul conditionat la birou. Trebuie sa spun mai mult? Si e cod galben de canicula....
Am pus un ventilator casat... dar nearuncat inca... pe care nu credeam sa-l mai folosim vrodata. Din pacate, se stie ca peste 32 de grade ventailatorul nu face efect, nu se simte nimic... consuma curent aiurea. E nasol, sunt transpirata ca Badea in emisiune, coatele mi s-au lipit de masa, de pe barbie imi picura transpiratie pe tastatura. Ceva mai scarbos de atat nu cred ca exista. Bleah!
Vreau acasa.... vreau la mare... si mai sunt 2 saptamani pana plec....
Noroc ca a inceput din nou ADPLAY pe IQADS si ma mai distrez un pic. Pentru cine nu stie: e un concurs pe teme de publicitate. In principiu, trebuie sa recunosti reclame (dupa slogan, dupa imagini). E ditractiv, mai ales pentru cine e pasionat de reclame ca mine. Ei bine... si cum ma straduiam eu sa raspund cat mai bine al intrebari ca sa castig un TV LCD (sunt sigura ca nu o sa castig in veci, dar imi place sa particip, hehe) am dat peste o reclama a BCR-ului. Si atunci am avut cateva flash-uri in cap despre reclamele BCR-ului. Apare mereu in tip... ACELASI TIP, probabil un consilier de credit sau un alt angajat. Il vezi pe plaja, la magazinul de animale, pe strada, in sediul bancii (singurul loc unde ar trebui sa fie... hehe) si chiar si in apartamentul cuiva. E mereu prezent peste tot si se baga in seama ceva de groaza.... "Mai bine veniti la BCR..." si altele asemenea. Singura ca ii mai taie din elan e tipa de pe plaja care ii spune ca deja foloseste serviciile pe care le oferea el cu un aer foarte savant... Totusi, se pare ca tipul nu se lasa impresionat si mereu streseaza pe cate cineva! Concluzia mea, dupa analiza detaliata a reclamelor BCR este ca: angajatii BCR sunt ca niste serial killers sau niste obsedati sau niste paparazzi.... te urmaresc toata viata, mereu sa-ti bage pe gat serviciile lor, dupa care mori cu ele in brate pentru ca lucrez in bransa si stiu... e o banca bizara si inchistata.. nu recomand nimanui sa faca afaceri cu ei.
Acestea fiind zise.. va urez weekend placut.. si racoros!
Hai pa!

13.7.09

Deci da!

Serbarile Timisoreana la Resita.
Cum ziceam... deci da! Nu stiu cum a fost berea, pentru ca n-am baut, micii erau normali (am mancat si mai buni...) dar mi-a placut organizarea, decorul si mai ales MUZICA.
Tineri si batrani: Vank, Zero, Compact, Holograf si Pasarea Colibri. Profesionisti pana in maduva oaselor. Trei zile minunate. Sunt atat de incantata incat nici nu gasesc cuvinte sa descriu cat de mult mi-a placut.
Mai vreau o tura....
Hai pa!

3.7.09

Din ciclul...

... idei marete si mari descoperiri ale "Jurnalului de Caras-Severin" de genul celei pe care am semnalat-o cu ceva vreme in urma (vezi "Braconajul ucide pestii"), tin sa aduc in atentia colectiva un nou titlu din minunatul ziar sus-amintit:
°tobe...°
°trimiteti link-ul acestei postari tuturor cunoscutilor°
°tineti-va bine sa nu cadeti de pe scaune°
°urmeaza cea mai mare dezvaluire a tuturor timpurilor°

"FOTBALUL, INSTRUMENT DE SPALARE A BANILOR".

Eu vin si zic.... SA MORI TU!!! ASA CEVA... NU CREDEAM SA FIE ADEVARAT... NU SE POATE... ESTI SIGUR???

Hai pa!